Krémový sýr a pečená řepa na chlebu

Červená řepa je geniální potravina, která je poslední dobou navíc velmi moderní. Zkuste ji někdy místo složitějšího receptu jednoduše položit na krajíc chleba 🙂 Pod to třeba přírodní sýr, nahoru zase trochu medu, balzamika a oříšků. A máte luxusní, krásně barevnou a hodnotnou snídani.



INGREDIENCE (2 porce)

  • 6 malých krajíčků semínkového chleba
  • 1 střední červená řepa
  • krémový sýr
  • lžička medu
  • balzamikový ocet
  • vlašské ořechy

RECEPT

1. Řepu nekrájejte ani neloupejte, vcelku ji posolte a zabalte do kusu alobalu a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi hodinu. Pak ji opatrně rozbalte a zkuste vidličkou, jestli už je měkčí. Pokud ano, troubu vypněte, řepu úplně vybalte a nechte vychladnout. Tuhle část receptu si můžete připravit předem, vychladlá řepa v lednici pár dní vydrží.

2. Teď je čas připravit samotné sendviče. Chleba nakrájejte na tenké plátky, potřete je krémovým sýrem. Na ten pokládejte tenké plátky řepy, které nakonec pokapete pár kapkami medu a balzamikového octa. Pokud máte, posypejte sendviče nasekanými vlašskými ořechy, které s řepou tvoří perfektní kombinaci. Dobrou chuť 🙂




2 thoughts on “Krémový sýr a pečená řepa na chlebu”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..