Špenátový salát s tuňákem

Pokud máte klasickou 8hodinovou pracovní dobu a vcelku normální metabolismus, budete pravděpodobně kromě oběda řešit během pracovní doby ještě nějakou svačinu. Někteří si koupí ráno v pekárně koláče, někteří odpoledne v bufetu trvanlivou bagetu. Ani jedna volba z těchto dvou pro mě není ideální a proto si děláme zdravé a dobré svačinky s sebou do skleniček. Skleničky jsou praktické, protože v nich můžete donést smoothie, jogurt nebo salát. Dnes máme na odpolední sváču právě poslední zmíněnou dobrotu, konkrétně špenátový salát s tuňákem.



INGREDIENCE:

  • tuňák v oleji
  • čerstvý baby špenát
  • čerstvá cherry rajčata
  • mozzarella

RECEPT:

1. Podle mě psát recept na salát je v podstatě zbytečné. Je potřeba pouze zdůraznit, že všechny suroviny musí být čerstvé, nic tedy nijak neupravujte a všechno jednoduše do nádoby navrstvěte. Pokud nemáte žádnou takovou boží skleničku, do které by se salát hodil, můžete ho dát klidně do klasické plastové misky a v práci si ho přendat na normální nádobí. Salát vrstvíme tak, aby ty nejkřehčí suroviny byly co nejvýše. Nejdříve tedy tuňáka, na ten můžete naskládat i malinko cibulky (ale s ní spíše šetřete, ať nemají z vašeho salátu kolegové v kanceláři pak větší požitek než vy) 🙂 Na tuňáka pokládejte napůl rozkrojená cherry rajčátka, na ty pak půlku natrhané mozzarelly a do zbytku skleničky skvělý křupavý baby špenát. Pak už stačí jen vydržet a po obědě můžete dělat ostatním kolegům chutě s vaší barevnou zdravou a čerstvou svačinou.




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..