Citronové torteloni s ricottou, cuketou a špenátem

Někdy je potřeba si recept vymyslet podle ingrediencí, které zrovna najdete v ledničce. A přesně tak to bylo i s těmito těstovinami. Místo tortelon můžete použít jakékoliv jiný druh těstovin. Já jsem si poslední dobou oblíbila hlavně čerstvé těstoviny, ale stejně dobře budou fungovat i ty sušené.



INGREDIENCE

  • cibule
  • 1/2 cukety
  • parmezán
  • ricotta
  • citronová šťáva
  • baby špenát

RECEPT

1. Nejdříve si cibulku pokrájejte pěkně nadrobno a osmažte na troše oleje. Jakmile cibuli dáte na plotnu, nakrájejte si na půlkolečka půlku cukety a posolte. Než cibulka zezlátne, pustí aspoň cuketa vodu. Mezitím také dejte vařit těstoviny podle návodu na obale – záleží, jaký typ jste zvolili 🙂

2. Jakmile cibulka zezlátne, otřete cuketu papírovou utěrkou, přidejte ji na pánev k cibulce a opékejte společně. Až se vám bude zdát obojí tak akorát opečené, přidejte do pánve nastrouhaný parmezán, šťávu z půlky citronu, ricottu, sůl a sušený česnek. Dobře promíchejte a přidejte předem uvařené těstoviny. Až se všechno pěkně spojí, odstavte z plotny. Až v tomto momentu do pokrmu přidejte najemno nakrájený baby špenát, aby nezvadl a pokrm pěkně ozdobil. Před podáváním můžete pro efekt posypat ještě trochou parmezánu. A máte hotové rychlé a lehké jídlo, které může sloužit jako oběd i večeře. Dobrou chuť!




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..