Rebarborová marmeláda se smrkovými výhonky

Tohle je jedno z nejdokonalějších využití smrkových výhonků, které v těchto dnech můžete snadno najít v každém lese. Ještě včera jsem nevěděla, že se dá smrk jíst a dnes už z něho mám navařenou marmeládu, která je fakt neskutečně dobrá 🙂 To mám na vaření ráda – vždycky přijde něco nového. Jestli rádi zkoušíte nové věci, tak hned zítra vyrazte do lesa, stojí to za to. A tady pak najdete další nápady, co se s mladým smrkovým jehličím dá dělat.



INGREDIENCE

  • hrnek smrkových výhonků
  • 2 hrnky rebarbory
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • hrnek vody

RECEPT

1.  Nejjednodušší recept ever 🙂 Výhonky smrku nakrájejte na malinkaté kousíčky, rebarboru taky na menší kostky a pak s cukrem a vodou všechno smíchejte do malého hrnce. Vařte na mírném plameni tak, aby směs probublávala, než zhoustne. Budou to asi dvě hodinky, takže pozor, ať na marmeládu nezapomenete a nespálíte ji. Občas promíchejte, aby se nepřilepila ke dnu.

2. Ještě horkou marmeládu plňte do malých skleniček a nechejte vychládnout víčkem dolů. Jestli nebudete i zavařovat, skladujte ji raději v lednici.




2 thoughts on “Rebarborová marmeláda se smrkovými výhonky”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..