Domácí kokosové mléko

Rostlinná mléka teď ohromně frčí. A protože já v kuchyni ráda zkouším nové věci, i tohle se ke mně časem dostalo. Ochutnat bych je chtěla všechny, ale jako první jsem začala s kokosovým mlékem, které má u mě největší šanci na úspěch. Ostatně to taky jako jediné rostlinné mléko pravidelně používám třeba do thajského kari nebo ostružinového smoothie.



INGREDIENCE

  • 200 g sušený nebo čerstvý kokos
  • 500 ml voda
  • taky budete potřebovat jemné plátýnko

 

RECEPT

1. Recept na jakékoliv rostlinné mléko bude vždycky jednobodový 🙂 Dužinu společně s teplejší (ale ne zase horkou) vodou mixujte několik minut v co nejvýkonnějším mixéru. Čím výkonější zařízení, tím lepší výsledek. Většina mixérů se ale rychle zahřívá, pozor tedy, ať ten svůj úplně nepřehřejete. Proto jen pár minut. Směs nechte v nádobě k mixování tak půlhodinku odstát a mixování opakujte. Potom přes jemné plátýnko přeceďte do čisté uzaviratelné sklenice a skladujte v lednici. Takto vyrobené kokosové mléko vydrží jen den až dva, ale díky tomu, že je vyrobené hned, v tom zas takový problém nevidím.




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..