Jahodový koláč s rebarborou a kokosovou drobenkou

Crumble musíte alespoň jednou za léto zkusit. A ten s kombinací jahod a rebarbory je ten nej. Tak vzhůru na něj 🙂



INGREDIENCE

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 70 g třtinového cukru
  • 200 g másla
  • 1 vejce
  • 2 hrsti rebarbory
  • 300 g jahod

RECEPT

1. Na těsto smíchejte v robotu mouku, vejce, cukr a 100 g kokosu se studeným máslem nakrájeným na kousky. Těsto budou tvořit malé drobky másla obalené v suché směsi, nebude to tedy klasické lepivé homogenní těsto. To ale vůbec nevadí. Udělejte z něj kuličku a dejte ho na půl hodiny vychladit do mrazáku.

2. Po půl hodině si vymažte koláčovou formu kokosovým olejem a vysypte strouhaným kokosem. Dvě třetiny těsta vmáčkněte do formy tak, aby utvořily korpus pro ovocnou náplň. Očištěné jahody a oloupanou rebarboru nakrájejte na malé kostky a naplňte jimi celý koláč.

3. Troubu předehřejte na 180 °C. Na vrstvu ovoce pak přijde ještě kokosová drobenka. Tu vytvoříte smícháním strouhaného kokosu, másla a trochy moučkového cukru. Tyto tři ingredience mačkejte v ruce, dokud se neutvoří hrudky, kterými pak společně se zbytkem těsta posypete celý koláč. Ve vyhřáté troubě pečte asi 45 minut. Crumble je skvělý s obyčejným řeckým jogurtem, čerstvým ovocem a mátovými lístky. Dobrou chuť.


        



1 thought on “Jahodový koláč s rebarborou a kokosovou drobenkou”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..