Lívance plněné kakaovým oříškovým máslem

Lívance jsou na snídani nejlepší volba. A pokud jsou plněné kakaovým oříškovým máslem, pak nemůžete šlápnout vedle. Ať už na snídani nebo brunch, s čerstvým ovocem a rozpuštěným máslem, polité datlovým sirupem. Tuhle mňamku si vychutnejte nejlíp o víkendu, když budete mít na snídani spoustu času a můžete si v klidu užívat tyhle výborné chutě 🙂



INGREDIENCE (4 lívanečky)

  • 1 vejce
  • lžíce medu
  • 70 g řeckého jogurtu
  • 80 g celozrnné mouky
  • špetka soli
  • lžíce oříškového másla
  • datlový sirup
  • 1/2 lžičky kakaa

RECEPT

1. Jako první si nachystejte náplň pro lívance. V malé misce smíchejte oříškové máslo, lžičku datlového sirupu a kakao. Tahle směs je v podstatě taková kvalitní nugeta, která neobsahuje kilo cukru 🙂 Rozdělte ji na 4 části a z každé vytvořte na čistém pečicím papíře malou placičku. Všechny pak vložte do mrazáku. Nugetu je potřeba trochu zamrazit z toho důvodu, že pokud bychom ji na teplé těsto položili v původním stavu, vytekla by pryč.

2. Teď se vrhněte na jednoduchou přípravu těsta. Všechny ingredience na něj vložte do mixéru a krátce promíchejte.

3. Na kokosovém oleji na velké pánvi začněte smažit dva malé lívanečky. Ty musí být o trochu větší, než máte připravené placičky s nugetou. Po minutě na každý z nich položte jednu placku a zalijte další částí těsta tak, aby vznikly plněné lívance. Až se vrchní vrstva těsta trochu zpevní, celý lívanec obraťte. Obě strany smažte dozlatova. Z celého těsta by vám měly vyjít asi 4 lívance, což jsou 2 střední porce.

4. Na hotové lívance přidejte kousek másla a čerstvé ovoce. Dobrou chuť 🙂




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..