Žampiony na másle

Já vím, já vím. Je to skoro hřích vařit ze žampionů v době, kdy facebook přetéká fotkami nasbíraných hub. Přiznávám se, letos jsem nenašla ještě jedinou houbu. Ale to bude taky tím, že už jsem snad měsíc nemocná. Takže se s tím prostře budete muset smířit, dnešní recept je ze žampionů 🙂



INGREDIENCE (2 porce)

  • lžička přepuštěného másla
  • střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 10 středních žampionů
  • 2 hrsti nastrouhaného parmezánu
  • majoránka
  • sůl
  • čerstvě namleté chilli
  • 3 plátky ovesného chleba

RECEPT

1. Střední cibulku oloupejte a překrojte napůl. Nakrájejte ji na tenounká půlkolečka, která pak můžete ještě přepůlit. Na velké pánvi rozpusťte lžičku přepuštěného másla na středním plameni a přihoďte k němu cibulku. Po 3 minutách opékání, když začne trochu zlátnou, přihoďte ještě na tenké plátky nakrájený a oloupaný česnek.

2. Když se cibule i česnek opéká, je čas na očištění žampionů. Jednoduše je oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké proužky. Pokud je cibulka i česnek zlatavá, můžete žampiony na pánev přidat a směs promíchat. Opékejte na středním plameni, přidejte lžičku majoránky, trochu mletého chilli a osolte.

3. Parmezán nastrouhejte najemno tak, abyste měli asi 2 hrsti plné sýra. Na pánev ho přidejte v tu chvíli, když už jsou žampiony hnědé, sýr se dlouho opékat nemusí. Stačí, když se rozpustí a snídaně je hotová. Směs položte na opečený krajíc chleba nakrájený na poloviny a podávejte teplé.




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..