Hustá horká čokoláda s chilli a bourbonem

Tahle čokoláda vás teda pekelně zahřeje. Nejen, že je nejlepší horká, ale navíc obsahuje chilli a bourbon. Na zimní nebo podzimní večery je to ideální společník. Spolu s cookies nebo třeba křehkými madlenkami pak tvoří naprosto luxusní kombinaci.



INGREDIENCE (2 porce)

  • 600 ml mléka
  • 2 lžičky bramborového škrobu
  • 100 g hořké čokolády
  • 1/2 lžičky skořice
  • chilli
  • 4 cl bourbonu (třeba Jim Beam)
  • 100 ml 33% smetany
  • 1/2 lžičky kakaa

RECEPT

1. Odměřte si mléko a většinu z něho vlijte do menšího hrnce. Ve zbytku studeného mléka pořádně rozmíchejte škrob a nechte stranou. Mléko v hrnci začněte zahřívat na středním plameni a přidejte nalámanou čokoládu, chilli a skořici.

2. Vyšlehejte šlehačku a nechte ji připravenou na pracovní ploše. Jakmile se v mléku rozpustí čokoláda a směs je dost horká, vlijte do ní zbytek mléka s rozmíchaným škrobem a začněte míchat. Postupně by se měla čokoláda pěkně zahustit, ale chce to trochu trpělivosti a pevnou ruku při míchání. Když se vám zdá čokoláda příjemně hustá, odstavte ji z desky a přimíchejte do ní bournon.

3. Do nějaké pěkné skleničky nalijte horkou čokoládu, přidejte šlehačku a dozdobte kakaem.






Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..