Perníková ovesná kaše s medem a ořechy

Tahle ranní ovesná kaše nejenže skvěle zahřeje v prochladlém zimním ránu, ale navíc parádně voní Vánocemi a příjemně vás naladí na celý pracovní den.



INGREDIENCE

  • hrnek jemných ovesných vloček
  • hrnek mléka
  • lžíce medu
  • lžička domácího perníkového koření
  • vlašské ořechy

RECEPT

1. V malém hrnci na středním plameni smíchejte jemné ovesné vločky s mlékem a přiveďte k varu. Přidejte med a perníkové koření a plamen ztlumte. Kaší občas zamíchejte, aby se vám nepřichytila. Jakmile kaše zhoustne a vločky nasají všechno mléko, vypněte desku a hrnec přendejte jinam, aby se kaše na zbytkovém teple dále zbytečně nezahustila.

2. Servírujte do hezké sklenice nebo misky, posypejte vlašskými ořechy a pokapejte ještě trochou medu. Ozdobte hotovými nazdobenými perníčky, pokud máte k dispozici a můžete podávat. Kaši si můžete připravit taky do uzaviratelné skleničky a pochutnat si na ní až v práci. V takovém případě ji ale připravujte jako poslední před odchodem z domu, abyste si ji mohli vychutnat ještě teplou.




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..