Borůvkové muffiny z mandlové mouky

Tyto borůvkové muffiny z mandlové mouky jsou bezlepkové díky použití mandlové mouky, ale taky díky BIO kypřícímu prášku do těsta, který neobsahuje mouku, ani fosfáty a je veganský. Výsledné muffiny jsou lehké, svěží a ovocné, ale pokud máte raději spíše sušší těsto, bez “rozmočeného” ovoce, přidejte borůvek klidně méně. Muffiny mohou posloužit jako dobrá snídaně nebo svačinka ke kafi.


Borůvkové muffiny z mandlové mouky


INGREDIENCE (10 muffinů)

  •  50 g másla
  • 250 g mandlové mouky
  • lžička BIO prášku do pečiva
  • 120 g medu
  • 60 g mléka
  • 3 vejce
  • 130 g borůvek

RECEPT na borůvkové muffiny z mandlové mouky

1. Nejdříve si rozpusťte máslo a nechte ho zase zchladnout. Borůvky omyjte a osušte, troubu předehřejte na 180 °C a připravte si velkou formu nebo jednotlivé formičky na muffiny. Já ráda kombinuju papírové košíčky s velkou kovovou formou, která se díky tomu nemusí vymazávat.

2. Do velké mísy odměřte mandlovou mouku. Nemusí nutně být úplně jemně namletá, dobře poslouží i trochu hrubší směs. K mandlím přidejte ještě lžičku BIO prášku do pečiva, med, mléko a vejce, zamíchejte a přidejte zchladlé máslo.

3. K dobře rozmíchané směsi nakonec lehce přimíchejte ještě borůvky a začněte plnit formy na muffiny. Z této dávky by jich mělo být asi 10. Postupujte opatrně, ale rychle, aby těsto s pečicím práškem šlo co nejrychleji do trouby.

4. V rozehřáté troubě pečte asi 30 minut nebo do té chvíle, než začnou muffiny na povrchu jemně zlátnout. Poté je vyndejte a nechte úplně zchladnout. Borůvkové muffiny z mandlové mouky podávejte jen tak, nebo jako cupcakes třeba s krémem z mascarpone 🙂


Borůvkové muffiny z mandlové mouky

Borůvkové muffiny z mandlové mouky

Borůvkové muffiny z mandlové mouky

Borůvkové muffiny z mandlové mouky

Borůvkové muffiny z mandlové mouky



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..