Halloweenské dýňové sušenky

Na tenhle recept jsem teda vážně pyšná. Původně jsem chtěla dělat jen klasické linecké cukroví ve tvaru dýně a přidat do něj trochu toho dýňového koření. Nakonec jsem ale zvolila přidání i dýňového pyré, které v konečném důsledku v receptu krásně nahradilo původní vejce. A sušenky jsou vážně povedené, díky koření jsou lehce pikantní a záleží jen na vás, jak moc je propečete. Můžete mít rozpadající se měkké sušenky nebo vypečené a hezky křupavé, jak je mám ráda já. Plněné jsou nejlepší marmeládou z červeného rybízu, který je vhodný taky proto, že svou sytou barvou připomíná krev. Takže ideální, na každou halloweenskou party. Skvělá kombinace bude ale s jakoukoliv červenou kyselejší marmeládou, nebojte se tedy třeba jahodové, malinové nebo višňové. Tyhle halloweenské dýňové sušenky jsme letos určitě nedělali naposledy 🙂


Dýňové halloweenské sušenky


INGREDIENCE (cca 3 plechy)

  • 200 g špaldové celozrnné mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 120 g povoleného másla
  • 3 lžičky dýňového koření
  • 3 lžíce dýňového pyré
  • domácí marmeláda z červeného rybízu

RECEPT na halloweenské dýňové sušenky

1. Do mísy od robota odměřte mouku s cukrem, přidejte povolené máslo, dýňové koření a pyré a zapněte na střední rychlost. Jakmile je těsto jednolité, robota vypněte a hmotu zabalte do potravinové folie. Takto nechte těsto v lednici odpočinout přes noc.

2. Druhý den jako první zapněte troubu na 160 °C. S těstem musíte pracovat velmi rychle, protože během chvilky měkne. Odkrojte tedy 1/4 těsta, se kterou budete pracovat a zbytek nechte v lednici. Vyválejte ho na tenký plát, ze kterého budete vykrajovat požadované tvary. Na halloween je ideální dýně s vyřezaným obličejem, ale můžete použít taky třeba netopýra nebo ducha. Pokud máte raději česká témata, můžete zvolit listy stromů, jablka, hrušky, ježky. Výběr je v této době skoro nekonečný 🙂

3. Vykrojené tvary pokládejte na pečicím papírem vyložený plech a vkládejte do trouby. Délka pečení závisí na tom, jak moc jste těsto vyváleli. Sušenkám by mělo stačit asi 20 minut. Pokud je ale chcete vypečené a spíše křupavé, než měkké, nechte je tam 25 minut. Dávejte jen pozor, aby nezačaly příliš hnědnout.

4. Po vyndání z trouby sušenky nechejte úplně zchladnout a poté je plňte rybízovou marmeládou a skládejte k sobě plné a vykrojené tvary. Dýňové halloweenské sušenky jsou skvělé jako snack ke kafi, neurazíte s nimi ale ani snídani nebo dětskou svačinu.


Dýňové halloweenské sušenky

Dýňové halloweenské sušenky

Dýňové halloweenské sušenky

Dýňové halloweenské sušenky

Dýňové halloweenské sušenky

Dýňové halloweenské sušenky

Dýňové halloweenské sušenky



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..