DIY Caesar salát s kuřecím masem

Proč DIY? Protože úplně nejradši servíruju jídlo tak, že na stůl dám všechno v miskách, před strávníky čisté bílé talíře a každý si naloží, kolik a čeho sám chce. Takže je to vlastně takové “do it yourself” jídlo. A stejné to bylo i s tímto výborným salátem Caesar s kuřecím masem. Netvrdím, že zrovna tahle receptura je originální. Trochu se mi příčí dresing ze syrových žloutků a taky tam nepatří kuřecí. Ale tuhle verzi máme doma rádi, protože je jako stvořená k víkendovému obědu 🙂



INGREDIENCE
  • starší pečivo (ideálně bageta)
  • olej
  • koření
  • mléko
  • ančovičky
  • hořčice
  • vinný ocet
  • 2 ks kuřecích prsou
  • parmezán
  • římský salát

RECEPT

 1. Jako první si připravte křupavé krutony. Ne úplně čerstvou bagetku nakrájejte na malé kostičky a osmahněte na rozpáleném oleji na pánvi dozlatova. Přidejte koření, které máte rádi – chilli, sušený nebo čerstvý česnek nebo jiné bylinky. Jakmile jsou krutony hotové, rozprostřete je na čistou papírovou utěrku, která z nich vytáhne přebytečný olej a nechejte zchládnout.
 2. Teď přichází moment, kdy vložíme všechny ingredience na dresing do mixéru. V klasickém receptu jsou jako základ dresingu 2 syrové žloutky. Já jsem ale místo nich zvolila stejný základ jako pro všechny ostatní omáčky a dresingy – vyšlehané mléko s rostlinným olejem v poměru 1:2. Do této směsi jsem přidala hořčici, sůl a pepř, mleté chilli, vinný ocet, olivový olej a 4 malé ančovičky, které dodají dresingu chuť typickou právě pro salát Caesar. Všechny ingredience umixujte a hotový dresing dejte ještě na chvíli zchladit do lednice.
 3. Nyní je čas na přípravu kuřete, pokud ho do receptu zvolíte. Základní recept na salát je totiž bezmasý. Kuřecí prsa okořeňte a na pánvi na troše oleje vcelku osmahněte. Hotové maso nechejte chvíli odpočinou a mezitím si připravte parmezánové hoblinky. Nakonec jednoduše omyjte a nakrájejte římský salát.
4. Pokud to chcete udělat jako já, můžete na jídelní talíř položit nakrájené salátové listy a na ty jemně poklást šikmo nakrájená kuřecí prsa. Do menších misek rozdělte krutony, parmezán a dresing. Všechno to pak vyložte na jednoduše prostřený stůl, aby si každý strávník mohl nabrat porci, jakou vážně sní 🙂



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..