Víte, že právě včera, tedy 23. února, byl mezinárodní den banánového chleba? Já jsem se na tuhle dobrotu už neskutečně dlouho chystala a teď už to prostě nešlo dál odložit. Recept je velmi jednoduchý. Do chleba jsem použila domácí granolu. Pokud ji ale nemáte, můžete o stejné množství navýšit mouku.
Tento chleba máte připravený za chvilku, proto si jako první předehřejte troubu na klasické pečení na 170° C.
Následně si v jedné velké míse smíchejte tekuté ingredience dohromady, ve druhé míse pak všechny suché. Následně vmíchávejte postupně tekutou směs do té sušší, aby se vytvořilo řídké lepivé těsto.
Dlouhou formu na pečení chleba si vymažte olejem, případně rovnou vyložte pečicím papírem, to je ta jednodušší varianta, která se potom nemusí tolik umývat 🙂 Těsto do formy nalejte a dejte do předehřáté trouby péct na těch 170° na hodinu. Jestli už je chleba hotový poznáte jednoduše podle klasického špejlového testu 🙂
1 thought on “Banana bread”