Víte, že právě včera, tedy 23. února, byl mezinárodní den banánového chleba? Já jsem se na tuhle dobrotu už neskutečně dlouho chystala a teď už to prostě nešlo dál odložit. Recept je velmi jednoduchý. Do chleba jsem použila domácí granolu. Pokud ji ale nemáte, můžete o stejné množství navýšit mouku.

A pokud máte rádi datle, zkuste jeho další variantu – banánový chleba s datlemi.

INGREDIENCE
- 2 banány
- 3 lžíce medu
- 1/2 hrnku mléka
- 1/3 hrnku oleje
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 3/4 hrnku domácí granoly
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička vanilky
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 2 vejce
- oříšky nebo sušené ovoce
RECEPT
- Tento chleba máte připravený za chvilku, proto si jako první předehřejte troubu na klasické pečení na 170° C.
- Následně si v jedné velké míse smíchejte tekuté ingredience dohromady, ve druhé míse pak všechny suché. Následně vmíchávejte postupně tekutou směs do té sušší, aby se vytvořilo řídké lepivé těsto.
- Dlouhou formu na pečení chleba si vymažte olejem, případně rovnou vyložte pečicím papírem, to je ta jednodušší varianta, která se potom nemusí tolik umývat 🙂 Těsto do formy nalejte a dejte do předehřáté trouby péct na těch 170° na hodinu. Jestli už je chleba hotový poznáte jednoduše podle klasického špejlového testu 🙂



1 thought on “Banana bread”