V létě je to moje nejoblíbenější jídlo. Lehké, ale přitom plné chuti. A pokud máte domácí rajčata a bazalku, nemůže být snad nic lepšího! Salát caprese je zkrátka italská klasika, která se ale za poslední roky rozšířila do celého světa. A to je dobře 🙂
INGREDIENCE
rajčata
mozzarella
cibulka
bazalka
olivový olej
vinný nebo balzamikový ocet
RECEPT
1. Čistá rajčata nakrájejte napůl, vykrojte zelenou část a zbytek nakrájejte na tenčí plátky. Mozzarelu překrojte také v půli a nakrájejte na stejně tlusté plátky, jako rajčata. Z očištěné a oloupané cibule vykrojte tenká proužky a vše rozprostřete na talíř nebo úzký tác. Zasypejte čerstvě natrhanými lístky bazalky a zakápněte kvalitním olivovým olejem a vinným octem. Dobrou chuť 🙂
1 thought on “Salát caprese s domácími rajčaty a bazalkou”