Nadýchané pětiminutové lívance

Sem tam přijde i všední den, kdy máte chuť na pořádnou víkendovou snídani. A ten u nás přišel dneska. Měli jsme chuť na lívance, ale nechtěli jsme být rozbití, jako když si dáme pořádný lívancový nášup v neděli. Rozhodli jsme se tedy pro lehkou svěží variantu. Tyto lívance mají jako základ banány a obsahují minimum mouky. Do receptu není potřeba dávat jedlou sodu ani prášek na pečení, přesto krásně vyskočí. Doporučuji tuhle variantu na dny, kdy máte chuť na dobrou sladkou snídani přesto, že za nějakou hodinu musíte být v práci. Lívance jsou hotové za chvilku a perfektně Vám nastartují den.

 

 

INGREDIENCE (2 porce, 7 lívanečků)

  • 2 banány
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 2 lžíce celozrnné pšeničné mouky
  • borůvky nebo jiné ovoce
  • javorový sirup nebo med

 

RECEPT

  1. Tento recept je až směšně jednoduchý – ale taková má rychlá snídaně být 🙂 Do mixéru hodíte najednou banány, vejce, kokos i mouku. Tu můžete vynechat, pokud chcete ještě zdravější variantu. Lívance budou křehčí, ale budou se trochu trhat, musíte s nimi tedy pracovat opatrněji. Směs stačí krátce umixovat, jen tak, aby se všechny ingredience spojily a můžeme začít smažit. Já pod lívance používám kokosový olej, který jim dodá i krásnou vůni. Pokud ale preferujete jiný tuk, můžete použít prakticky jakýkoliv. Z použité dávky budete mít asi 7 menších lívanečků, což je na jednu snídani pro dva a ještě Vám zbydou.
  2. Teď přichází ta “kreativní” a moje oblíbená část – zdobení lívanců 🙂 Dnes jsem zvolila na ozdobu a chuť hoblinku másla, čerstvé borůvky a banány a javorový sirup. Na lívance ale může přijít skoro cokoliv! Nejlepší je čerstvé ovoce, moc rádi máme taky tvaroh vyšlehaný s javorovým sirupem, nebo jenom jogurt a skořice, med a oříšky. Kombinací je prostě milion a je jen na Vás, abyste našli tu svou oblíbenou.

 

 

 



1 thought on “Nadýchané pětiminutové lívance”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..