Jamieho luxusní čokoládové brownies

Ať už doma slavíme narozeniny, svátek, nebo jinou příležitost, vždycky ke klasickému dárku ráda přidávám něco pečeného, co má obdarovaný rád. No a protože dnes zase slavíme, přímo jsem musela včera upéct to, co má dnešní obdarovaný nejraději, a to je právě čokoládové brownies se sušeným ovocem a oříšky. Ráda kupuju přímo hotovou směs oříšků a ovoce, aby jich bylo co nejvíce druhů pohromadě. Jestli ale máte doba třeba zásobu kešu oříšků, stačí dokoupit sušené třešně a máte po starosti. Do brownies si jednoduše přidejte to sušené ovoce a ty oříšky, které máte nejraději.

 

 

INGREDIENCE

  • 200 g 70% čokolády
  • 1 mix oříšků a sušeného ovoce
  • 360 g třtinového cukru
  • 65 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 250 g másla
  • 80 g holandského kakaa
  • lžička prášku do pečiva

 

RECEPT

  1. Troubu si předehřejte na 180° C. Recept na brownies je v podstatě velmi jednoduchý, všechno dokážete připravit v jednom hrnci. Nejdříve je potřeba ve vodní lázni rozpustit všechnu čokoládu a máslo. Já si jednoduše vezmu velký hrnec, který napustím do poloviny vodou, do té pak ponořím menší hrnec, který díky uším nepropadne tím větším a dám je na desku. Voda musí jen mírně bublat, aby nelítala všude. Než se vám máslo s čokoládou rozpustí, nasekejte si směs oříšků a ovoce na menší kousky. Pak je přidejte do hrnce. Jakmile bude vše rozpuštěné, zamíchejte a odstavte.
  2. Nyní do hrnce postupně přidávejte mouku, cukr, vejce, kakao a nakonec prášek do pečiva. Těsto bude tekuté, krásně vláčné a hodně lepivé, to ale vůbec nevadí. Formu takové velikosti, aby těsto dosahovalo cca 4 cm do výšky, si vyložte pečicím papírem. Díky tomu odpadá problém s připečeným těstem, které z formy vážně nechcete drhnout 🙂 Teď už stačí těsto do vyložené formy vylít a vložit do předehřáté trouby. Pečte pořád na 180° asi 30 minut. Pozor, tohle těsto nezkoušejte špejlí, protože ho nechcete úplně dopéct. Brownies jsou typické právě tím, že po upečení jsou na krajích křupavé a uprostřed krásně vláčné. Vytáhněte je tedy, když těsto přestane být tekuté a bude pěkně pevné, ale ještě než úplně vyschne. Chce to trochu cviku 🙂

 

 

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..