Ztracená vejce s uzeným lososem a jarní cibulkou

Jednoduchá a přesto rychlá snídaně na víkend i všední den.



INGREDIENCE (4 toasty, 2 porce)

  • 4 toasty
  • 4 vejce
  • ocet
  • přírodní sýr
  • uzený losos
  • čerstvá zelenina

RECEPT

1. Na tomto receptu můžou být jediná zrádná ztracená vejce, pokud s nimi ještě nemáte zkušenosti. Ale s trochou šikovnosti se vám je podaří udělat hned napoprvé a už si je nepřipravíte nikdy jinak 🙂 Nejdříve si dejte vařit vodu, ideálně do 2 hrnců zároveň. Do vody přidejte trochu octa, ten pomůže udržet hmotu vejce pohromadě. Jakmile voda začne jemně vřít, udržujte plamen tak, aby se objevovaly pouze malé bublinky. Pokud bude vřít hodně, vejce se rozbije. Ve vodě balancující na hranici varu pomocí vařečky udělejte vír a doprostřed pak vylejte jedno vejce, které jste předtím vyklepli do misky.

2. Totéž proveďte s dalším vejcem ve druhém hrnci a mírně vařte. Vejce často kontrolujte, dokud nebudou mít konzistenci, jakou máte rádi. Mezitím si připravte 4 toasty. Já jsem zde použila 1/4 domácího chleba naan, který jsem předtím upekla. Perfektně ale poslouží i malý krajíc chleba nebo půlka bagetky. Na toast natřete malou vrstvu přírodního sýra, na tu pak jemně položte dobrého uzeného lososa.

3. Jakmile jsou vejce hotová, vložte je z horké vody do misky s ledovou vodou, aby se pořádně zatáhla a položte na vrch toastu. Stačí ještě osolit, okořenit třeba sušeným česnekem a chilli, nebo posypat nakrájenou jarní cibulkou a můžete podávat s čerstvou zeleninou.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..