Pappardelle carbonara se šunkou
Těstoviny carbonara jsou skvělá italská klasika, která navíc nevyžaduje speciální nákup surovin. Kromě těstovin vám stačí slanina nebo šunka, pár vajíček a parmezán.
INGREDIENCE (2 porce)
- slanina nebo šunka
- 2 porce těstovin
- 4 žloutky
- 100 g parmezánu
RECEPT
1. Začněte přípravou masové části. V klasickém receptu se používá pancetta, kterou ale můžete nahradit i anglickou slaninou nebo šunkou. Nakrájejte maso na tenké proužky a osmahněte na trošce oleje.
2. Pokračujte uvařením těstovin. Já jsem zvolila pappardelle, ale vy si uvařte, jaké těstoviny máte nejraději. Carbonara je spíš způsob úpravy, než recept na konkrétní druh těstovin. Doporučuju ale spíše čerstvé než sušené těstoviny, ať už jakéhokoliv tvaru.
3. Nyní v menší misce prošlehejte žloutky, přidejte parmezán, sůl a několik lžic vody, ve které se vaří těstoviny.
4. Těstoviny sceďte a hned do nich přidejte směs se žloutky. Tím, jak jsou těstoviny horké, se žloutky udělají a nebudou tedy syrové. S parmezánem vytvoří výbornou hutnou omáčku.
5. Nakonec ještě jeden sladký tip. Protože na tento recept využijete z vajíček jenom žloutky, ze zbylých bílků si udělejte skvělé kokosky!
Thanks, great article.