Čas od času určitě najdete nějaký recept, do kterého z vajec využijete pouze žloutky a na lince ve skleničce se vám tak válí několik nevyužitých vaječných bílků. Co s nimi? Ať už jste poobědvali těstoviny carbonara nebo jste pekli úžasný višňový dort s mandlemi, nemusíte bílky zbytečně vyhazovat. Udělejte si tyto jednoduché a rychlé kokosky, které upečené vydrží i několik dní. Kokosky dělám docela často a jelikož vím, jak rychle zmizí, je mi trochu proti srsti do nich cpát cukr. Med ho skvěle nahradí a ještě dá kokoskám zase trochu nové chuti.
INGREDIENCE
4 bílky
lžíce medu
trochu vanilky
120 g strouhaného kokosu
RECEPT
Do mísy od robota vlijte bílky a přidejte lžíci tekutého medu. Vyšlehejte sníh. Do toho pak postupně a velmi opatrně přimíchávejte kokos a vanilku.
Nyní dvěma čajovými lžičkami vytvořte hranolky, nebo alespoň souměrné hroudičky hmoty na pečicí papír. Ty pak pečeme mírně na 120 °C, dokud nezrůžoví, cca 40 minut.
1 thought on “Rychlé medové kokosky”