Dnešní recept není nijak převratný. Chci vám jen ukázat, že si i ve všední den můžete dát snídani jako z bistra a že za stejnou dobu, co byste namazali rohlík se šunkou, si můžete pochutnat na něčem daleko lepším.
INGREDIENCE (2 porce)
2 bulky/kaiserky/housky
4 plátky šunky/slaniny
2 malé plátky hermelínu nebo jiného sýra
2 vajíčka
rukola
medová hořčice
thajská sweet chilli omáčka
RECEPT
Na tento recept je ideální využít elektrický gril, pokud ho doma máte. Pokud ne, vezměte klasickou pánev, poslouží stejně dobře. Nejdříve nasucho opečte podélně rozpůlené kaiserky. Na gril nebo pánev k nim přidejte šunku nebo slaninu. Já jsem použila úžasnou domácí šunku od rodičů, ale kupovaná s vysokým procentem masa bude taky fajn 🙂
Na dvě malé pánvičky současně dejte po jednom vejce a udělejte klasické volské oko. Posolte a opepřete, sušený česnek bude taky super.
Teď už stačí dát to všechno dohromady. Na spodní půlku pečiva položte jeden plátek šunky, na který přijde hořčice a thajská sweet chilli. Jestli máte rádi jinou omáčku, neváhejte zkoušet jiné kombinace 🙂 Nyní je na řadě plátek hermelínu a na ten konečně smažené vejce. Zakryjte hrstí vyprané rukoly a ještě jedním plátkem šunky a přiklopte druhým pečivem.
Vypadají naprosto úžasně 🙂