Dnešní recept není nijak převratný. Chci vám jen ukázat, že si i ve všední den můžete dát snídani jako z bistra a že za stejnou dobu, co byste namazali rohlík se šunkou, si můžete pochutnat na něčem daleko lepším.

INGREDIENCE (2 porce)
- 2 bulky/kaiserky/housky
- 4 plátky šunky/slaniny
- 2 malé plátky hermelínu nebo jiného sýra
- 2 vajíčka
- rukola
- medová hořčice
- thajská sweet chilli omáčka
RECEPT
- Na tento recept je ideální využít elektrický gril, pokud ho doma máte. Pokud ne, vezměte klasickou pánev, poslouží stejně dobře. Nejdříve nasucho opečte podélně rozpůlené kaiserky. Na gril nebo pánev k nim přidejte šunku nebo slaninu. Já jsem použila úžasnou domácí šunku od rodičů, ale kupovaná s vysokým procentem masa bude taky fajn 🙂
- Na dvě malé pánvičky současně dejte po jednom vejce a udělejte klasické volské oko. Posolte a opepřete, sušený česnek bude taky super.
- Teď už stačí dát to všechno dohromady. Na spodní půlku pečiva položte jeden plátek šunky, na který přijde hořčice a thajská sweet chilli. Jestli máte rádi jinou omáčku, neváhejte zkoušet jiné kombinace 🙂 Nyní je na řadě plátek hermelínu a na ten konečně smažené vejce. Zakryjte hrstí vyprané rukoly a ještě jedním plátkem šunky a přiklopte druhým pečivem.



Vypadají naprosto úžasně 🙂