Cílem tohoto receptu není představit vám úžasnou novinku na poli gastronomie. Vajíčkový salát u nás jedl snad každý. Cílem ale je ukázat vám, že to jde taky jinak než s kilem majonézy jako jedinou přísadou. A pak taky, co chcete dělat s osmi uvařenýma vajíčkama, co jste vyfasovali na koledě, že jo 🙂
INGREDIENCE
překvapivě vejce
řecký jogurt
cibulka
sůl a pepř
hořčice
sušený česnek
jarní cibulka
RECEPT
Vaření vajec snad není potřeba zmiňovat, protože po Velikonocích máme myslím všichni půl ledničky zaskládané barvenými vařenými vejci. Tady jen pozor na to, čím byly vajíčka barvené, protože barva většinou přechází i do samotného bílku. Ideální je barvit vajíčka přírodně (červenou řepou, kurkumou, cibulovými slupkami apod.) nebo alespoň barvami, které jsou k tomu speciálně určené. Pokud dostanete na vajíčkový salát chuť i mimo Velikonoce, pak si vejce tedy předem uvařte.
A teď už je to jednoduché, vlastně jen všechno smícháme dohromady a necháme hezky uležet. Vejce nakrájejte na kostičky, cibulku nadrobno, přidejte postupně několik lžic jogurtu, sůl a pepř, 2 lžičky hořčice a koření, které máte rádi. Už teď je to super kombinace, ale opravdu dobrý je salát, když aspoň 2 hodiny odpočívá v lednici. Cibulka nebude tak ostrá a chutě budou pěkně propojené.
Salát podávejte ideálně s celozrnným pečivem a čerstvou zeleninou, posypaný jarní cibulkou. Dobrou 🙂
1 thought on “Vajíčkový salát”