Malinové makronky s krémem z mascarpone

A je to tady! Makronky jsem sice nedělala poprvé, ale poprvé jsem si na nich dala fakt záležet a nafotila je. Makronky mě ani tak nebaví chutí, ale tím, jak jsou veselé, barevné a jak se u nich dá kombinovat spousta chutí. Malinové makronky s krémem z mascarpone tedy určitě nejsou posledním receptem na tyhle skvělé malé kulaté roztomilé dezertíky.

 

Malinové makronky s krémem z mascarpone

 

INGREDIENCE

  • 50 g třtinového cukru
  • 100 g vaječných bílků
  • 120 g mandlové mouky
  • 140 g cukr moučka
  • gelové růžové potravinářské barvivo
  • mascarpone
  • měkký tvaroh
  • maliny (lyofilizované, mražené, čerstvé)

 

RECEPT

  1. Nejdříve si v robotu ušlehejte bílky s celou dávkou třtinového cukru. Bílky je fajn nechat den nebo dva v misce v lednici, pak se z nich makronky dělají nejlépe. Ne vždy je na to ale prostor 🙂 Až se začne tvořit hustší pěna, začněte pěkně pomalu přidávat růžové gelové barvivo, až se postupně vymíchá krásně tuhý růžový sníh. Jakmile odděláte ze sněhu metlu, měla by na ní držet pevná špička, tak poznáte správně ušlehaný sníh.
  2. eď je čas na prosátí a odměření mouky a moučkového cukru do menší misky. Tuto směs pak pomalu po lžících stěrkou přimíchávejte do sněhu tak, abyste ho úplně nerozbili. Vzniklá hmota, by měla být stále pevná tak, aby všechny nerovnosti na svém povrchu sama zakryla.
  3. Na plech vyložený pečicím papírem nebo speciální podložku na makronky nastříkejte zdobicím sáčkem malá kolečka. Dělejte mezi nimi větší mezery, protože kolečka se ještě rychle roztečou do stran. Právě teď by těsto mělo fungovat tak, že špička po zdobicím sáčku se v kolečku sama během minuty ztratí a na plechu tak budete mít jen úhledná kolečka. Pozor, říkám záměrně na plechu, protože pokud byste pekli na mřížce, makronky vůbec nenaskočí. Neptejte se, jak to vím 🙂
  4. Jakmile budete mít celý plech hotový, několikrát s ním udeřte o kuchyňskou linku, aby všechny bublinky v těstě vyběhly nahoru a tam popraskaly. Kolečka nechejte odpočinout na lince, dokud se při dotyku nepřestane jejich povrch lepit na prst.
  5. Troubu předehřejte na 140 °C. Mezitím si můžte připravit krém. Já ráda ke sladkým makronkám volím nějaký kyselejší. Teď je to tedy mascarpone rozmíchané s tvarohem a lyofilizovanými rozdrcenými malinami. Pokud máte rádi jiný typ krémů, třeba více máslové, můžete jich na internetu najít tisíce.
  6. V předehřáté troubě pečte malinové makronky asi 20 minut. Tady je to ale hodně individuální, protože záleží vždy na vaší troubě, jak se s těstem popere. Určitě doporučuju makronky sledovat, aspoň uvidíte, jak vzniká ta krabatá nožička. Makronky by neměly v troubě zhnědnout, jakmile tedy začnou jen malinko měnit barvu, hned je vyndejte a nechejte i s plechem zchládnout. Je potřeba, aby chládly pomalu.
  7. Vychládlé malinové makronky můžete plnit opět zdobicím sáčkem, nebo je uklidit do mrazáku či suché dózy a nechat na příště. Zkoušeli jste makronky taky? Ukažte mi v komentářích, jak se vám povedly 🙂

 

Malinové makronky s krémem z mascarpone

 

Malinové makronky s krémem z mascarpone

 

Malinové makronky s krémem z mascarpone

 

Malinové makronky s krémem z mascarpone

 

Malinové makronky s krémem z mascarpone

 

Malinové makronky s krémem z mascarpone



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..