Madras kari s krůtími kousky a batáty
Miluju kari. Protože ale doma vařím vždy jen to jedno s kokosovým krémem a červenou kari pastou, chtěla jsem najít nějaký nový recept. A madras kari, které jsem už několikrát měla možnost ochutnat, bylo dobrou volbou 🙂 místo kokosového mléka se do něj přidává rajčatové pyré a trochu jiné koření, určitě je pro mě ale taky jednou z nejlepších věcí z asijské kuchyně. Pokud děláte masové madras, většinou se do něj batáty nedávají. Protože jsem ale místo loupaných rajčat použila řidší rajčatové pyré, zvolila jsem batáty pro zahuštění. Kombinace se povedla a příště volím batáty zase!
INGREDIENCE
- malá cibule
- 2 stroužky česneku
- červená kari pasta
- krůtí prsa
- rajčatové pyré
- velký batát
- garam masala
- sušený zázvor
- čerstvý koriandr
RECEPT
1. Na woku ideálně s kokosovým olejem (ale může být i jiný) opečte nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Po tom, co cibule zesklovatí, přidejte půl lžičky sušeného zázvoru a lžičku červené kari pasty a opékejte vše dohromady. Mezitím si můžete připravit krůtí maso, to nakrájejte na menší kousky velikosti jednoho sousta a osolte. Po minutě opékání pasty přidejte nakrájené maso a občas promíchejte, aby se po celém povrchu zatáhlo. Až maso zezlátne, přidejte rajčatové pyré a nechejte na středním plameni probublávat.
2. Nyní si nachystejte batát, očistěte, případně ho oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, menší, než jste krájeli maso. Po 10 minutách vaření masa přidejte do woku batát a nechejte vařit ještě dalších asi 20 minut. Maso musí být hotové a měkké, batáty tak akorát uvařené a omáčka správně hustá. Občas tedy směs promíchejte, abyste viděli, jak je na tom. Jakmile je kari hotové, ještě do něj přidejte asi půl lžičky koření garam masala a pořádně promíchejte.
3. Podávejte posypané čerstvými lístky koriandru a s basmati rýží nebo domácím chlebem naan.