Na začátek bych chtěla říct, že na skvělé máslové sušenky nejsou razítka potřeba. Hezké tvary vytvoříte i třeba za pomocí cukrářské karty nebo ostrého nože. Obdélníčky nebo trojúhelníky ozdobte pravidelnými dírkami vidličkou a máte parádní londýnské sušenky 🙂 Tyhle jsem pekla na den matek, abych tradiční kytičku ještě něčím obohatila. No a srdíčková razítka se pro tuto příležitost zrovna nádherně hodí. Tyhle sušenky jsou určitě super ale i při jiných příležitostech, třeba na Vánoce nebo jen tak na víkend 🙂

INGREDIENCE
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 200 g polohrubé pšeničné mouky
- 140 g třtinového cukru
- 1/2 kypřícího prášku
- vanilka
- 2 vejce
- 140 g másla
RECEPT
- Nejprve v míse od robota smíchejte všechny suché ingredience, potom k nim během míchání pomalu přidejte vejce a vanilku a nakonec studené máslo nakrájené na kostičky. Po vymíchání těsto zabalte do potravinářské folie a dejte ho aspoň na hodinu odpočinou do ledničky.
- Připravte si pracovní plochu a váleček a rozpalte troubu na 200 °C. Těsto rozdělte nejlépe na 4 díly, které po jednom válejte a vykrajujte a ražte sušenky, případně si ho zpracujte na malé obdélníčky a do nich dělejte ozdobné dírky vidličkou.
- Sušenky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a vkládejte do vyhřáté trouby. Pečte 10 minut a poté zkontrolujte barvu sušenek. Pokud je potřeba, nechejte je ještě chvíli v troubě. Vytahovat byste sušenky měli v té chvíli, kdy začínají růžovět, tak jsou akorát. Pokud ale máte rádi sušenky pořádně vypečené a křupavé, můžete je nechat ještě o trochu déle. Ale pozor, ať to nepřeženete a sušenky pak nevypadají jako čokoládové 🙂


