Ražené máslové sušenky s vanilkou

Na začátek bych chtěla říct, že na skvělé máslové sušenky nejsou razítka potřeba. Hezké tvary vytvoříte i třeba za pomocí cukrářské karty nebo ostrého nože. Obdélníčky nebo trojúhelníky ozdobte pravidelnými dírkami vidličkou a máte parádní londýnské sušenky 🙂 Tyhle jsem pekla na den matek, abych tradiční kytičku ještě něčím obohatila. No a srdíčková razítka se pro tuto příležitost zrovna nádherně hodí. Tyhle sušenky jsou určitě super ale i při jiných příležitostech, třeba na Vánoce nebo jen tak na víkend 🙂

 

 

INGREDIENCE

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 200 g polohrubé pšeničné mouky
  • 140 g třtinového cukru
  • 1/2 kypřícího prášku
  • vanilka
  • 2 vejce
  • 140 g másla

 

RECEPT

  1. Nejprve v míse od robota smíchejte všechny suché ingredience, potom k nim během míchání pomalu přidejte vejce a vanilku a nakonec studené máslo nakrájené na kostičky. Po vymíchání těsto zabalte do potravinářské folie a dejte ho aspoň na hodinu odpočinou do ledničky.
  2. Připravte si pracovní plochu a váleček a rozpalte troubu na 200 °C. Těsto rozdělte nejlépe na 4 díly, které po jednom válejte a vykrajujte a ražte sušenky, případně si ho zpracujte na malé obdélníčky a do nich dělejte ozdobné dírky vidličkou.
  3. Sušenky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a vkládejte do vyhřáté trouby. Pečte 10 minut a poté zkontrolujte barvu sušenek. Pokud je potřeba, nechejte je ještě chvíli v troubě. Vytahovat byste sušenky měli v té chvíli, kdy začínají růžovět, tak jsou akorát. Pokud ale máte rádi sušenky pořádně vypečené a křupavé, můžete je nechat ještě o trochu déle. Ale pozor, ať to nepřeženete a sušenky pak nevypadají jako čokoládové 🙂

 

 

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..