Celozrnné toasty s ředkvičkovou pomazánkou

Na jaře mám hrozně ráda to, že začíná čas, kdy spousta věcí do kuchyně pochází z vlastních zahrádek a skleníků a není tolik potřeba sahat po zásobách v obchodech, které sem vozí bůhví odkud. Je to čas svěží jarní zeleniny, která má po vytažení ze země úplně jinou kvalitu, než po vytažení z regálu 🙂 stejně je to i u těchto ředkviček, které jsou vždy taková první vlaštovka z celé sezony.



INGREDIENCE

  • 10 středních ředkviček
  • 3 lžíce měkkého tvarohu
  • 2 lžíce thajské chilli omáčky
  • rukola nebo petržel
  • pepř a sůl
  • citronová šťáva
  • celozrnná bagetka
  • rajčata
  • koriandr

RECEPT

1. Jak už to u pomazánek bývá, i tuhle budete mít hotovou za chviličku. Nejprve umyté a očištěné ředkvičky prožeňte mixérem tak, aby byly nasekané, ale aby z nich zase nebylo úplné bláto. Přendejte je do misky a přidejte k nim tvaroh a citronovou šťávu, pak osolte a opepřete. Aby byla pomazánka barevnější, přidejte do ní ještě něco zeleného – rukolu, petržel nebo třeba nasekaný koriandr. Teď chybí už jenom sladká pálivá thajská chilli omáčka a můžete zamíchat všecko dohromady.

2. Hotovou pomazánku na celozrnných toastech doporučuju doplnit další šťavnatou zeleninou. Já ke všemu dávám nejraději rajčata a trochu čerstvého koriandru, hodí se ale určitě i paprika nebo okurek. Dobrou chuť 🙂




1 thought on “Celozrnné toasty s ředkvičkovou pomazánkou”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..