Celozrnné toasty s ředkvičkovou pomazánkou
Na jaře mám hrozně ráda to, že začíná čas, kdy spousta věcí do kuchyně pochází z vlastních zahrádek a skleníků a není tolik potřeba sahat po zásobách v obchodech, které sem vozí bůhví odkud. Je to čas svěží jarní zeleniny, která má po vytažení ze země úplně jinou kvalitu, než po vytažení z regálu 🙂 stejně je to i u těchto ředkviček, které jsou vždy taková první vlaštovka z celé sezony.
INGREDIENCE
- 10 středních ředkviček
- 3 lžíce měkkého tvarohu
- 2 lžíce thajské chilli omáčky
- rukola nebo petržel
- pepř a sůl
- citronová šťáva
- celozrnná bagetka
- rajčata
- koriandr
RECEPT
1. Jak už to u pomazánek bývá, i tuhle budete mít hotovou za chviličku. Nejprve umyté a očištěné ředkvičky prožeňte mixérem tak, aby byly nasekané, ale aby z nich zase nebylo úplné bláto. Přendejte je do misky a přidejte k nim tvaroh a citronovou šťávu, pak osolte a opepřete. Aby byla pomazánka barevnější, přidejte do ní ještě něco zeleného – rukolu, petržel nebo třeba nasekaný koriandr. Teď chybí už jenom sladká pálivá thajská chilli omáčka a můžete zamíchat všecko dohromady.
2. Hotovou pomazánku na celozrnných toastech doporučuju doplnit další šťavnatou zeleninou. Já ke všemu dávám nejraději rajčata a trochu čerstvého koriandru, hodí se ale určitě i paprika nebo okurek. Dobrou chuť 🙂
1 thought on “Celozrnné toasty s ředkvičkovou pomazánkou”