Domácí kokosové mléko
Rostlinná mléka teď ohromně frčí. A protože já v kuchyni ráda zkouším nové věci, i tohle se ke mně časem dostalo. Ochutnat bych je chtěla všechny, ale jako první jsem začala s kokosovým mlékem, které má u mě největší šanci na úspěch. Ostatně to taky jako jediné rostlinné mléko pravidelně používám třeba do thajského kari nebo ostružinového smoothie.
INGREDIENCE
- 200 g sušený nebo čerstvý kokos
- 500 ml voda
- taky budete potřebovat jemné plátýnko
RECEPT
1. Recept na jakékoliv rostlinné mléko bude vždycky jednobodový 🙂 Dužinu společně s teplejší (ale ne zase horkou) vodou mixujte několik minut v co nejvýkonnějším mixéru. Čím výkonější zařízení, tím lepší výsledek. Většina mixérů se ale rychle zahřívá, pozor tedy, ať ten svůj úplně nepřehřejete. Proto jen pár minut. Směs nechte v nádobě k mixování tak půlhodinku odstát a mixování opakujte. Potom přes jemné plátýnko přeceďte do čisté uzaviratelné sklenice a skladujte v lednici. Takto vyrobené kokosové mléko vydrží jen den až dva, ale díky tomu, že je vyrobené hned, v tom zas takový problém nevidím.