Sirup byl to první, co jsem z přinesených smrkových výhonků začala vyrábět. Základ je sice hotový za chviličku, ale pak musíte tak 2 až 3 týdny čekat, co z toho vlastně vyleze. Ale to čekání stojí opravdu za to 🙂

INGREDIENCE
- smrkové výhonky
- třtinový cukr
- bio citron
RECEPT
- Další recept, který na víc jak 1 bod nevydá. Do nějaké pěkné širší skleničky na sebe vrstvěte postupně 5centimetrovou vrstvu výhonků, ty úplně zasypejte cukrem, na který pak položíte plátky citronu. A tak dále, než bude sklenice plná. Na dně začínáte jehličím, nahoře končíte cukrem. Uzavřenou sklenici dejte na teplé a slunné místo a 2 až 3 týdny ji tam nechejte. Postupně se začne tvořit hustá šťáva, kterou po zmíněné době přecedíte přes plátýnko a máte sirup. No už se na něj letos těším 🙂




2 thoughts on “Sirup z mladých smrkových výhonků”