Červen v kuchyni
Jahody, jahody, jahody. Ty patří bezesporu hlavně k měsíci červnu. Určitě to ale není jediná surovina, kterou v červnu na talíři uvidíme. Když zůstaneme při zemi, pomalu si můžeme pochutnat i na borůvkách nebo malinách.
První letní dny patří přece i období slaďoučkých třešní a méně sladkých višní. Na řadu přichází postupně i nektarinky a broskve. Velkou kapitolu v deníku každého českého foodlovera zabírá v červnu i černý bez a jeho bílé květy, ze kterých se vaří nejen úžasný bezinkový sirup. A abychom se konečně dostali ze sekce ovoce, je potřeba říct, že na každé pořádné zahradě už se sklízí hrášek. Zapomenout nesmíme ani na skvělou rebarboru!
Radujte se z prvních letních paprsků, vychutnávejte si skvělé čerstvé ovoce a buďte venku, když je tak krásně 🙂