Jahodový koláč s rebarborou a kokosovou drobenkou
Crumble musíte alespoň jednou za léto zkusit. A ten s kombinací jahod a rebarbory je ten nej. Tak vzhůru na něj 🙂
INGREDIENCE
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 200 g strouhaného kokosu
- 70 g třtinového cukru
- 200 g másla
- 1 vejce
- 2 hrsti rebarbory
- 300 g jahod
RECEPT
1. Na těsto smíchejte v robotu mouku, vejce, cukr a 100 g kokosu se studeným máslem nakrájeným na kousky. Těsto budou tvořit malé drobky másla obalené v suché směsi, nebude to tedy klasické lepivé homogenní těsto. To ale vůbec nevadí. Udělejte z něj kuličku a dejte ho na půl hodiny vychladit do mrazáku.
2. Po půl hodině si vymažte koláčovou formu kokosovým olejem a vysypte strouhaným kokosem. Dvě třetiny těsta vmáčkněte do formy tak, aby utvořily korpus pro ovocnou náplň. Očištěné jahody a oloupanou rebarboru nakrájejte na malé kostky a naplňte jimi celý koláč.
3. Troubu předehřejte na 180 °C. Na vrstvu ovoce pak přijde ještě kokosová drobenka. Tu vytvoříte smícháním strouhaného kokosu, másla a trochy moučkového cukru. Tyto tři ingredience mačkejte v ruce, dokud se neutvoří hrudky, kterými pak společně se zbytkem těsta posypete celý koláč. Ve vyhřáté troubě pečte asi 45 minut. Crumble je skvělý s obyčejným řeckým jogurtem, čerstvým ovocem a mátovými lístky. Dobrou chuť.
1 thought on “Jahodový koláč s rebarborou a kokosovou drobenkou”