Listový koláč s malinami a vanilkovým krémem

Maliny. V červenci se jim prostě nevyhnete, ani kdybyste stokrát chtěli. Já je ale miluju, takže mi jejich jednorázová velká úroda nedělá problém. Níže najdete jeden způsob z asi milionu využití, které tyto skvělé červené bobule mají.

 

 

INGREDIENCE (2 menší koláče)

  • listové těsto
  • 2 lžíce tvarohu
  • 2 lžíce řeckého  jogurtu
  • 2 krémové sýry
  • lžíce javorového sirupu
  • vanilka
  • maliny
  • malinová marmeláda

 

RECEPT

  1. Nejdříve si troubu předehřejte na 200 °C. Hotové listové těsto (ano, na domácí jsem si ještě netroufla) rozpůlte. Místo dvou malých koláčů můžete udělat klidně jeden větší. Lépe se ale servírují ty malé a navíc, co si budeme povídat. Na listovém těstě je nejlepší přece okraj, kterého bude na dvou menších koláčích víc 🙂 Ať už jeden nebo dva, zahněte na těstě 1 cm okraje a přeložte ho tak, abyste vytvořili vyšší okraj. Ten ještě hroty vidličky zamačkejte k jeho “dnu”, aby se okraj při pečení neotočil zpátky. Dno pak ještě propíchejte vidličkou, aby se nezvedlo. Takto jednoduše vložte do rozehřáté trouby a nechejte péct, dokud těsto nezrůžoví.
  2. Teď je správný čas na přichystání náplně. Ve střední míse prošlehejte tvaroh, jogurt a sýry, sirup a vanilku. Pokud chcete trochu jemnější verzi, můžete místo jogurtu přidat našlehanou smetanu. Náplň nechejte zakrytou odpočívat v ledničce.
  3. Jakmile je těsto hotové, nechejte ho vychladnout. Pokud se stalo, že dno vyskočilo a okraje tak nejsou nejvyšší částí koláče, zamačkejte dno lžící dolů. Potřebujete, aby se vám na něj vlezla ještě náplň.
  4. Na vychládlé těsto nejdříve navrstvěte tvarohovou směs. Na tu vyskládejte čerstvé maliny, které pokapete pár kapkami malinové marmelády. Ta je trochu sladší, než čerstvé ovoce, takže se s ním pěkně kombinuje. Vršek koláče ještě posypejte nastrouhaným kokosem a je hotovo.

 

 

 

 



1 thought on “Listový koláč s malinami a vanilkovým krémem”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..