16.7.2017
Listový koláč s malinami a vanilkovým krémem
Maliny. V červenci se jim prostě nevyhnete, ani kdybyste stokrát chtěli. Já je ale miluju, takže mi jejich jednorázová velká úroda nedělá problém. Níže najdete jeden způsob z asi milionu využití, které tyto skvělé červené bobule mají.
INGREDIENCE (2 menší koláče)
- listové těsto
- 2 lžíce tvarohu
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- 2 krémové sýry
- lžíce javorového sirupu
- vanilka
- maliny
- malinová marmeláda
RECEPT
- Nejdříve si troubu předehřejte na 200 °C. Hotové listové těsto (ano, na domácí jsem si ještě netroufla) rozpůlte. Místo dvou malých koláčů můžete udělat klidně jeden větší. Lépe se ale servírují ty malé a navíc, co si budeme povídat. Na listovém těstě je nejlepší přece okraj, kterého bude na dvou menších koláčích víc 🙂 Ať už jeden nebo dva, zahněte na těstě 1 cm okraje a přeložte ho tak, abyste vytvořili vyšší okraj. Ten ještě hroty vidličky zamačkejte k jeho “dnu”, aby se okraj při pečení neotočil zpátky. Dno pak ještě propíchejte vidličkou, aby se nezvedlo. Takto jednoduše vložte do rozehřáté trouby a nechejte péct, dokud těsto nezrůžoví.
- Teď je správný čas na přichystání náplně. Ve střední míse prošlehejte tvaroh, jogurt a sýry, sirup a vanilku. Pokud chcete trochu jemnější verzi, můžete místo jogurtu přidat našlehanou smetanu. Náplň nechejte zakrytou odpočívat v ledničce.
- Jakmile je těsto hotové, nechejte ho vychladnout. Pokud se stalo, že dno vyskočilo a okraje tak nejsou nejvyšší částí koláče, zamačkejte dno lžící dolů. Potřebujete, aby se vám na něj vlezla ještě náplň.
- Na vychládlé těsto nejdříve navrstvěte tvarohovou směs. Na tu vyskládejte čerstvé maliny, které pokapete pár kapkami malinové marmelády. Ta je trochu sladší, než čerstvé ovoce, takže se s ním pěkně kombinuje. Vršek koláče ještě posypejte nastrouhaným kokosem a je hotovo.
Author: zirawka
1 thought on “Listový koláč s malinami a vanilkovým krémem”
Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Looks delicious :3