Vejce pečená v omáčce marinara

Kdo má ty snídaně pořád vymýšlet? Mně by se asi celkem hodila kuchařka, která se zabývá čistě zpracováním vajec na snídani. Mít pořád dokola míchaný, smažený a vařený mě nebaví, takže každý víkend hledáme nový a nový recept. Tady je jeden z nich 🙂



INGREDIENCE (2 porce)

  • chorizo
  • parmezán
  • omáčka marinara
  • malá cibulka
  • bazalka
  • 2 vejce

RECEPT

1. Troubu si rozehřejte na 180 °C. Dvě malé zapékací misky vyložte chorizem. Nadrobno nastrouhejte jednu hrst parmazánu a do každé misky nasypte polovinu. Na sýr přidejte asi 3 lžíce omáčky marinara (nebo rajčatového protlaku, který dochutíte solí, česnekem a bylinkami). Na omáčku pak položte 2 velmi jemná kolečka cibulky a čerstvé lístky bazalky. Nakonec do misky rozklepněte vejce a vložte do rozehřáté trouby.

2. Pečte asi 15 minut, nebo jednoduše do té doby, než má vejce takovou konzistenci, jakou máte rádi. Podávat můžete s opečenou bagetkou nebo třeba jako my – s pečenými tortillovými chipsy.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..