Borůvkové muffiny s citronovou glazurou
Když jsem přemýšlela, co udělám z těch krásných kanadských a českých borůvek, které doma máme, muffiny byly rozhodně volba číslo jedna. A tyhle celozrnné citronové, navíc s citronovou glazurou, jsou fakt luxusní. Udělejte si je doma a uvidíte sami 🙂
INGREDIENCE
- 270 g celozrnné mouky
- lžička prášku do pečiva
- lžička jedlé sody
- 2 lžičky citronové kůry
- špetka soli
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce medu
- hrnek mléka
- 2 vejce
- hrnek borůvek
RECEPT
1. Ve velké míse odvažte mouku a přidejte do ní sůl, prášek do pečiva, sodu a nadrcenou citronovou kůru. Ve druhé menší misce smíchejte rozpuštěný kokosový olej, povolený med a mléko a promíchejte. Potom pomalu tekutou směs vmíchejte do moučné směsi a nakonec přidejte vejce. Troubu si předehřejte na 200 °C.
2. Do třetí malé misky si nachystejte omyté borůvky. Aby vám při pečení nepropadly na spodek těsta, poprašte je lžící mouky a jemně zamíchejte. Účelem je, aby byly borůvky v mouce jemně obalené a neproklouzly těstem tak snadno. Teď už je můžete zamíchat do zbytku těsta.
3. Formu nebo malé formičky plňte asi do tří čtvrtin, muffiny během pečení trochu povyskočí. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.