Podzimní dýňové koření

Tohle koření už ke každému mému podzimu neodmyslitelně patří. Můžete ho totiž přidat kamkoliv. Pak všechno, co upečete, uvaříte nebo uděláte, voní krásně podzimem 🙂 Dýňové koření se skvěle hodí třeba do banánového chleba, do dýňového másla, na vafle nebo lívance, do pumpkin spice latte nebo třeba do obyčejné horké čokolády.

 

 

INGREDIENCE

  • 3 lžičky mleté skořice
  • lžička sušeného zázvoru
  • lžička hřebíčku
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky nového koření

 

RECEPT

  1. Tak tady asi není co vymýšlet. Pokud máte některé koření vcelku, tak ho pěkně ručně zpracujte v hmoždíři, aby bylo co nejjemnější. Potom smíchejte i s dalšími druhy mletého koření a uložte do suché uzavíratelné skleničky. Pak už můžete používat, kam vás napadne.

 

 

 

 



2 thoughts on “Podzimní dýňové koření”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..