Čokoládový mousse s kokosovým krémem

Přichází podzim a s tím i čím dál větší chuť zpříjemnit si zamračené propršené dny něčím sladkým. A co je pro takový účel lepší než čokoláda? Tahle nadýchaná čokoládová pěna navíc chutná i po kokosu, který čokoládu úžasně doplňuje. Pro svěžejší chuť můžete přidat nějaké kyselejší ovoce, třeba jako višně nebo ostružiny. Já jsem dnes ale volila verzi bez ovoce a bylo to vážně skvělý 🙂

 

 

INGREDIENCE

  • plechovka kokosového krému
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 4 velké lžíce kakaa

 

RECEPT

  1. Plechovku s kokosovým mlékem nechejte na několik hodin nebo nejlépe přes noc v lednici. Díky tomu se od kokosového mléka oddělí tučný kokosový krém, který budete k výrobě pěny potřebovat.
  2. Krém pak společně se smetanou a javorovým sirupem vyšlehejte. Ke konci přidejte kakao, ale to už zašlehejte jen krátce, abyste pěnu nepřešlehali. Hezky ji naservírujte do skleničky a ozdobte třeba plátky kokosu a nastrouhanou čokoládou.

 

 

 

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..