Přichází podzim a s tím i čím dál větší chuť zpříjemnit si zamračené propršené dny něčím sladkým. A co je pro takový účel lepší než čokoláda? Tahle nadýchaná čokoládová pěna navíc chutná i po kokosu, který čokoládu úžasně doplňuje. Pro svěžejší chuť můžete přidat nějaké kyselejší ovoce, třeba jako višně nebo ostružiny. Já jsem dnes ale volila verzi bez ovoce a bylo to vážně skvělý 🙂
INGREDIENCE
plechovka kokosového krému
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce javorového sirupu
4 velké lžíce kakaa
RECEPT
Plechovku s kokosovým mlékem nechejte na několik hodin nebo nejlépe přes noc v lednici. Díky tomu se od kokosového mléka oddělí tučný kokosový krém, který budete k výrobě pěny potřebovat.
Krém pak společně se smetanou a javorovým sirupem vyšlehejte. Ke konci přidejte kakao, ale to už zašlehejte jen krátce, abyste pěnu nepřešlehali. Hezky ji naservírujte do skleničky a ozdobte třeba plátky kokosu a nastrouhanou čokoládou.