Nadýchané dýňové máslo
Tohle nadýchané dýňové máslo je skvělé nejen jako poleva pro dýňové cupcakes. Hodí se i místo klasického másla na opečený toast nebo na dochucení hotových vaflí. Já ráda přidávám lžičku dýňového másla taky do snídaňové ovesné kaše, krásně ji zjemní a dodá chuť. Určitě ale přijdete na další jídla, kam se tohle máslo perfektně hodí.
INGREDIENCE
- 200 g másla
- 5 lžic dýňového sirupu
- 1/2 hrnku dýňového pyré
RECEPT na nadýchané dýňové máslo
1. Pokud nemáte hotové dýňové pyré, rozehřejte troubu na tradiční pečení na 180°C, oloupejte půlku máslové dýně nebo dýně hokaido a nakrájejte ji na tenké proužky. Ty pak rozložte na pečicí papír, pokapejte trochou olivového oleje a jemně posolte. Pečte asi 30 – 40 minut. Doba pečení závisí mimo jiné také na tom, jak tenké plátky jste nakrájeli. Občas do dýně píchněte vidličkou. Až se Vám bude zdát, že má dýně jemnou máslovou konzistenci, je upečená tak akorát a můžete ji z trouby vytáhnout. Jakmile dýně trochu vychladne, umixujte ji tyčovým mixérem a pyré máte hotové.
2. Máslo pokrájejte na malé kostičky a nechejte ho při pokojové teplotě rozehřát, aby se s ním lépe pracovalo. Jakmile je máslo změklé, můžete ho přesunout do mísy od robota a začít se šleháním na nejvyšší otáčky. Po asi 3 minutách, kdy už by mělo být máslo pěkně nadýchané, začněte postupně po malých lžičkách přidávat dýňové pyré. Opět nechejte šlehat asi 2 minuty tak, aby se máslo a dýně propojily. Pokud je potřeba, seškrábněte stěrkou směs z boků nádoby, aby se vše promíchalo a prošlehalo. Nakonec přidejte ještě dýňový sirup.
2 thoughts on “Nadýchané dýňové máslo”