Celozrnné pečené sýrové krekry

Parádní pečené sýrové krekry, které máte hotové za chvilku. Vyměňte je v pátek večer za chipsy nebo si je dejte jako zdravou a dobrou svačinku se sýrem a s ovocem.

 

 

INGREDIENCE

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 80 g parmezánu
  • 2 vejce
  • sůl
  • provensálské koření
  • čerstvě mleté chilli
  • drcený česnek
  • 3 lžíce olivového oleje

 

RECEPT

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy od robota odměřte mouku, přidejte najemno nastrouhaný parmezán, vejce a koření. Robota zapněte na střední rychlost a přidejte olej. Několik minut nechte promíchávat. Spíš než soudržné těsto se vám vytvoří jemná drobenka. Na pracovní ploše si připravte dva kusy čistého pečicího papíru. Jeden z nich nechte stranou a na druhý směs na krekry vysypte.
  2. Ručně z ní udělejte jeden velký kus těsta a ten pak ještě rozdělte na poloviny. První polovinu přikryjte druhým pečicím papírem a mezi oběma papíry vyválejte pořádně tenkou placku. Co nejtenčí dokážete. Horní pečicí papír oddělejte a krájecím kolečkem na pizzu těsto nakrájejte na malé čtverečky. Pokud chcete, můžete krekry v této fázi ozdobit vidličkou, kterou vytvoříte malé dírky. Pečicí papír s vytvořenými čtverečky přehoďte na plech a ten vložte do vyhřáté trouby.
  3. Po 20 minutách pečení plech z trouby vytáhněte a upečené okraje těsta z něho sundejte. Zbytek vraťte zpět do trouby a pečte ještě dalších 10 minut. Doba pečení závisí hlavně na tom, jak tence jste těsto vyváleli. Pokud je tedy potřeba, můžete péct ještě déle. Že jsou krekry hotové poznáte podle toho, že z trouby jednu testovací vytáhnete, necháte trochu zchladnout a ochutnáte. Pokud je křupavá, můžete vytáhnout celý plech.
  4. Postup opakujte i s druhou polovinou těsta. Zchladlé krekry jsou úžasné jenom tak, třeba k televizi místo chipsů. Perfektně poslouží ale i jako malá svačina s jablkem, nebo třeba s hummusem.

 

 

 

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..