Co nejlépe platí na šedivé chmurné počasí? Barevné jídlo! A že tento salát o barvy nemá nouzi. Najdete v něm zelenou, červenou, fialovou, žlutou i béžovou. Příznivcům alkalické diety navíc přijde vhod, že kombinace ingrediencí pro tento salát působí v těle zásadotvorně a podléhá tedy jejich stravovacím zásadám. Ale i pro ty, kteří nejsou zastánci jakýchkoliv diet, může být tento salát dobrým zpestřením jinak všedního jídla.

INGREDIENCE (2 porce)
- 1 střední červená cibule
- 80 g polníčku
- 50 g cizrny
- 30 g okurky
- 30 g kešu oříšků
- 20 g dýňových semínek
- kousek červené chilli papričky
- 1/2 limetky
- lžička medu
- 2 lžíce olivového oleje
- lžíce sojové omáčky
RECEPT
- Nejdříve si připravte cibuli. Troubu předehřejte na 170 °C, cibuli oloupejte a nakrájejte na 4 nebo 6 větších klínků. Ty pak dejte na pečicím papíře na plechu do trouby a pečte asi 30 minut doměkka.
- Polníček operte a nechte z něj okapat přebytečnou vodu. To samé proveďte z cizrnou – vylijte z ní nálev a pořádně ji propláchněte. Okurku omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné plátky. Ve velké míse smíchejte nadrobno nakrájenou chilli papričku, oříšky a semínka společně s okurkou, cizrnou, polníčkem a upečenou cibulí.
- V malé misce vidličkou prošlehejte směs z limetkové šťávy, medu, oleje a sojové omáčky. Zálivku přidejte k salátu a vše jemně promíchejte dvěma vidličkami. Salát spíš nadzvedávejte, abyste ho moc nerozbili. Servírujte hned po promíchání, dokud je salát ještě čerstvý.



1 thought on “Lehký salát z polníčku, pečené cibule a kešu oříšků”