Lehký salát z polníčku, pečené cibule a kešu oříšků

Co nejlépe platí na šedivé chmurné počasí? Barevné jídlo! A že tento salát o barvy nemá nouzi. Najdete v něm zelenou, červenou, fialovou, žlutou i béžovou. Příznivcům alkalické diety navíc přijde vhod, že kombinace ingrediencí pro tento salát působí v těle zásadotvorně a podléhá tedy jejich stravovacím zásadám. Ale i pro ty, kteří nejsou zastánci jakýchkoliv diet, může být tento salát dobrým zpestřením jinak všedního jídla.

 

 

INGREDIENCE (2 porce)

  • 1 střední červená cibule
  • 80 g polníčku
  • 50 g cizrny
  • 30 g okurky
  • 30 g kešu oříšků
  • 20 g dýňových semínek
  • kousek červené chilli papričky
  • 1/2 limetky
  • lžička medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžíce sojové omáčky

 

RECEPT

  1. Nejdříve si připravte cibuli. Troubu předehřejte na 170 °C, cibuli oloupejte a nakrájejte na 4 nebo 6 větších klínků. Ty pak dejte na pečicím papíře na plechu do trouby a pečte asi 30 minut doměkka.
  2. Polníček operte a nechte z něj okapat přebytečnou vodu. To samé proveďte z cizrnou – vylijte z ní nálev a pořádně ji propláchněte. Okurku omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné plátky. Ve velké míse smíchejte nadrobno nakrájenou chilli papričku, oříšky a semínka společně s okurkou, cizrnou, polníčkem a upečenou cibulí.
  3. V malé misce vidličkou prošlehejte směs z limetkové šťávy, medu, oleje a sojové omáčky. Zálivku přidejte k salátu a vše jemně promíchejte dvěma vidličkami. Salát spíš nadzvedávejte, abyste ho moc nerozbili. Servírujte hned po promíchání, dokud je salát ještě čerstvý.

 

 

 



1 thought on “Lehký salát z polníčku, pečené cibule a kešu oříšků”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..