Lehký salát z polníčku, pečené cibule a kešu oříšků
Co nejlépe platí na šedivé chmurné počasí? Barevné jídlo! A že tento salát o barvy nemá nouzi. Najdete v něm zelenou, červenou, fialovou, žlutou i béžovou. Příznivcům alkalické diety navíc přijde vhod, že kombinace ingrediencí pro tento salát působí v těle zásadotvorně a podléhá tedy jejich stravovacím zásadám. Ale i pro ty, kteří nejsou zastánci jakýchkoliv diet, může být tento salát dobrým zpestřením jinak všedního jídla.
INGREDIENCE (2 porce)
1 střední červená cibule
80 g polníčku
50 g cizrny
30 g okurky
30 g kešu oříšků
20 g dýňových semínek
kousek červené chilli papričky
1/2 limetky
lžička medu
2 lžíce olivového oleje
lžíce sojové omáčky
RECEPT
Nejdříve si připravte cibuli. Troubu předehřejte na 170 °C, cibuli oloupejte a nakrájejte na 4 nebo 6 větších klínků. Ty pak dejte na pečicím papíře na plechu do trouby a pečte asi 30 minut doměkka.
Polníček operte a nechte z něj okapat přebytečnou vodu. To samé proveďte z cizrnou – vylijte z ní nálev a pořádně ji propláchněte. Okurku omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné plátky. Ve velké míse smíchejte nadrobno nakrájenou chilli papričku, oříšky a semínka společně s okurkou, cizrnou, polníčkem a upečenou cibulí.
V malé misce vidličkou prošlehejte směs z limetkové šťávy, medu, oleje a sojové omáčky. Zálivku přidejte k salátu a vše jemně promíchejte dvěma vidličkami. Salát spíš nadzvedávejte, abyste ho moc nerozbili. Servírujte hned po promíchání, dokud je salát ještě čerstvý.
1 thought on “Lehký salát z polníčku, pečené cibule a kešu oříšků”