Ovesná kaše s kokosovým mlékem, banánem, mangem a borůvkami
Další recept na kaši, tentokrát s kokosovým krémem, který ovesným vločkám přidá novou chuť a s mangem, které dodá exotický nádech i nádhernou barvu. Pochutnejte si na ní ráno doma nebo si ji vezměte ve skleničce s sebou do práce jako dobrou zdravou svačinku.
INGREDIENCE (2 porce)
- hrnek jemných ovesných vloček
- hrnek kokosového mléka a krému
- 1 banán
- 1 mango
- hrst borůvek
RECEPT
1. Do malého hrnce vysypejte hrnek ovesných vloček a hrnek kokosového krému s mlékem. Pokud nemáte kokosový krém, můžete místo toho použít prostě obyčejné mléko. Směs zahřívejte na středním plameni a občas s ní zamíchejte.
2. Mezitím oloupejte banán a nakrájejte ho na drobné kostky, které hned přidejte do kaše. Dále si očistěte borůvky. Mango oloupejte a nakrájejte na proužky. Horkou kaši promíchanou s banánovými kostkami servírujte na dvě misky, obložte je mangovými proužky a borůvkami a pochutnejte si na ni, dokud je teplá.