Pikantní kuřecí kousky po asijsku s jasmínovou rýží

Pikantní kuřecí kousky po asijsku patří mezi jedno z mých neoblíbenějších jídel. Je to hrozná rychlovka, ale zároveň je vážně dobré. Když není čas vařit něco složitého, je to jeden z těch receptů, po kterém vždycky ráda sáhnu. Kuřecí kousky s omáčkou jsou skvělé s voňavou jasmínovou rýží, ale nebojte se je podávat třeba i s asijskými nudlemi jakéhokoliv typu.

 

Pikantní kuřecí kousky po asijsku

 

INGREDIENCE (2 porce)

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • lžíce rybí omáčky
  • lžíce medu
  • šťávu z 1/2 limetky
  • lžička kukuřičného škrobu
  • sezamová semínka

 

RECEPT

  1. Kuřecí prsa očistěte, nakrájejte na drobné kostky a osolte. Ve woku rozehřejte pár lžic rostlinného oleje a na něm kuře několik minut restujte. Maso musí být úplně hotové, ale snažte se, abyste ho zbytečně nevysušili. Kuře dejte z pánve stranou a suchou papírovou utěrkou ji vytřete od přebytečného tuku.
  2. Rozehřejte nový olej a mezitím si očistěte a nasekejte česnek i zázvor nadrobno. Obojí restujte, než se rozvoní, poté přidejte sojovou i rybí omáčku, med i šťávu z limetky. V deci vody si pořádně rozmíchejte kukuřičný škrob a přidejte ho do woku také.
  3. Teď je potřeba omáčku pořád míchat, protože škrob v ní začne houstnout. Do woku přidejte zpět i kuřecí kousky, aby se prohřály. Přidejte trochu sezamových semínek a jakmile bude omáčka tak akorát hustá, odstavte z plamene.
  4. Pikantní kuřecí kousky po asijsku servírujte s kousky limetky k pokapání a nejlépe s jasmínovou rýží. Dobrou chuť 🙂

 

Pikantní kuřecí kousky po asijsku

 

Pikantní kuřecí kousky po asijsku

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..