Indické mangové lassi se zázvorem a kurkumou
Tohle vydatné smoothie, lassi, koktejl nebo milkshake je díky zázvoru a kurkumě chuťově výrazné, ale zároveň dobré a sladké po zralém ovoci. Můžete (respektive měli byste) ho brát jako jedno z menších jídel, ne pouze jako pití. Mangové lassi si si dejte jako svačinku, nebo lehkou snídani, která vám dodá energii i vitamíny na celé dopoledne.
INGREDIENCE (2 porce)
- 200 ml podmáslí
- 200 ml mléka
- 1/2 zralého manga
- banán
- 2 x 2 cm zázvoru
- 1/2 lžičky sušené kurkumy
RECEPT na mangové lassi
1. Pokud máte přímo nějaký smoothie mixér, bude na tento recept samozřejmě ideální. Dobře se ale hodí i klasický tyčový, který používám já. Do nádoby na mixování tedy vlijte podmáslí s mlékem, přidejte oloupané a na větší kostky nakrájené zralé mango, oloupaný banán, oloupaný a nadrobno nakrájený čerstvý zázvor a kurkumu.
2. Rozmixování na opravdu hladkou směs trvá sice trochu déle, ale dejte si záležet. Když se vám do krku dostane větší kus zázvoru, moc se vám to líbit nebude. Jakmile budete mít směs nádherně hladkou, přelijte ji do hezkého čistého skla a podávejte s ledem.