Bylinkové máslo bylo za mého mládí velký hit ve všech restauracích. Na to, jak je jednoduché na přípravu, dokáže chuť jídla povznést na úplně jinou úroveň. Ke steaku je bylinkové máslo přímo geniální. Určitě na něho myslete při každé letní grilovačce.
INGREDIENCE
80 g másla
20 listů čerstvého medvědího česneku
sůl
RECEPT
1. Večer před samotnou přípravou bylinkového másla si odměřte 80gramový kousek obyčejného másla a nechte jej při pokojové teplotě mimo lednici rozpustit.
2. Druhý den ráno je máslo krásně změklé a půjde vám jednoduše rozmíchat lžičkou. Omyté listy medvědího česneku nasekejte velkým nožem na co nejdrobnější kousky, přidejte je do misky k máslu, osolte a pořádně promíchejte.
3. Přichystejte si kousek potravinářské folie, hotovou máslovou směs na ni přendejte a zabalte ji do folie tak, aby vznikl hezký pravidelný váleček. Ten dejte na několik hodin do lednice ztuhnout.
4. Tuhé bylinkové máslo pak krájejte na širší proužky. Nejlepší je na čerstvě udělaném steaku nebo grilované zelenině, ale dokážu si ho představit i na vařených bramborách nebo čerstvě upečené bagetce.
1 thought on “Bylinkové máslo s medvědím česnekem”