Ovesná kaše na všechny způsoby s čerstvým ovocem je moje oblíbená snídaně. Tentokrát jsem ji zkusila vytvořit s podmáslím a byla perfektní. Je to tedy další varianta, jak si připravit rychlou, dobrou a zdravou snídani nebo svačinku na doma nebo do skleničky, do práce či do školy 🙂 Tahle ovesná kaše z podmáslí s čerstvým ovocem fakt stojí za to.

INGREDIENCE (1 porce)
- 6 lžic jemných ovesných vloček
- podmáslí
- lžíce javorového sirupu
- hrst čerstvých jahod
- hrst čerstvých borůvek
RECEPT
- Do skleničky nasypejte ovesné vločky a úplně je zalijte podmáslím. Skleničku pevně uzavřete a protřepejte tak, aby se vločky a podmáslí úplně promíchaly. Skleničku vložte do lednice a nechte ji tam 15 minut odpočívat.
- Mezitím si očistěte borůvky a jahody a nakrájejte je na menší kousky. Po 15 minutách vyndejte skleničku z lednice a zkontrolujte, jestli kaše dostatečně zhoustla. Pokud ano, zamíchejte do ní asi dvě lžíce nadrobno nakrájeného ovoce a javorový sirup.
- Zbytek ovoce naskládejte na vršek kaše a vychutnejte si zdravou snídani 🙂

