Pečená kuřecí prsa na víně se zeleným chřestem a rajčaty

Tohle jídlo je perfektní jako letní večeře nebo velmi lehký oběd. Pokud vám maso a zelenina nestačí, přidejte ještě pár na drobné kostky nakrájených brambor a máte jednoduchý a přesto luxusní nedělní oběd. V receptu figuruje zelený chřest, ale věřím, že ani s tím bílým nic nezkazíte. Jsem zvědavá, jestli si tento recept oblíbíte tak moc jako já 🙂



INGREDIENCE (2 porce)

  • 12 stonků zeleného chřestu
  • 12 cherry rajčátek
  • 2 kuřecí prsa
  • olivový olej
  • bílé víno
  • balzamikový ocet

RECEPT

1. Nejdříve si zapněte troubu na 180 °C. Omyjte chřest a odlámejte jeho dřevnaté konce stonků. Pokud je chřest čerstvý, měl by se ulomit právě v té správné části, pouze několik centimetrů od jeho konce. Omyjte a osušte si také cherry rajčata a některá z nich rozpulte.

2. Očištěnou zeleninu jen tak bez ladu a skladu naházejte do zapékací misky, zakápněte ji olivovým olejem, osolte a opepřete.

3. Kuřecí prsa z obou stran osolte a jemně je položte na vyskládanou zeleninu nebo do mísy. Ještě jednou vše společně lehce přelijte další dávkou olivového oleje a také bílým vínem a vložte do rozpálené trouby.

4. Po 50 minutách pečení by mělo být maso hotové a zelenina krásně opečená. Na talíř rozmístěte nejdříve zeleninu, na ni položte kuřecí maso, vše polijte výbornou šťávou z pekáče a nakonec ještě zakápněte balzamikovým octem. Dobrou chuť a krásný víkend 🙂


 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..