Grilovaný chřest ve slanině s celozrnným toastem

Kombinace zeleného chřestu se slaninou je sice známá klasika, ale je to prostě taková pecka, že vám to sem musím dát. Je to luxusní snídaně, kterou máte hotovou za chvilku. Je opravdu jednoduchá, nevyžaduje mnoho času na přípravu ani větší počet ingrediencí. Ale ta chuť, ta je prostě nej. Tak tady ten slíbený recept na grilovaný chřest ve slanině.

 

Grilovaný chřest ve slanině

 

INGREDIENCE (2 porce)

  • 20 menších chřestů
  • 10 plátků slaniny
  • 4 menší plátky celozrnného chleba

 

RECEPT

  1. Ještě před samotným grilováním můžete chřest spařit. Na grilu mu pak bude stačit jenom chvilka a navíc spařením dostane krásnou živou zelenou barvu. Není to ale nutné, takže jestli chcete, druhý bod vynechejte a začněte až tím třetím. Každou nožičku chřestu omyjte a ulomte jí spodní dřevitý konec. Konce nevyhazujte, ale přihoďte je do zeleninového vývaru nebo zamrazte na později.
  2. V hrnci se širokým dnem nechte lehce vařit vodu. Do velké mísy si nachystejte studenou vodu s ledem. Chřest vhoďte na minutu do vařící vody, poté ho hned přendejte do té ledové a ven. Tím získá nádhernou zelenou barvu a je připravený k zamražení nebo k dalšímu použití.
  3. Polovinu chřestů obalte ve slanině a dejte je na rozpálený gril a rovnou k nim přidejte i druhou půlku chřestu bez slaniny. Grilujte, než je slanina křupavá a chřest má na sobě typické grilovací proužky 🙂
  4. Grilovaný chřest ve slanině podávejte hned po vytažení z grilu společně s plátky opečeného celozrnného chleba.

 

Grilovaný chřest ve slanině

 

Grilovaný chřest ve slanině

 

Grilovaný chřest ve slanině

 

Grilovaný chřest ve slanině



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..