Chřest na másle a česneku se sázeným vejcem
Co takhle snídani do postele? 🙂 Na tyhle krásná svěží jarní rána mi to přijde jako ideální nápad. Navíc ještě ta dokonalá kombinace chřest na másle se slaninou a sázené vejce. Znáte lepší způsob, jak začít volný den?
INGREDIENCE (2 porce)
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 10 stonků chřestu
- 6 plátků šunky nebo slaniny
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- 2 krajíce celozrnného chleba
RECEPT na chřest na másle a česneku se sázeným vejcem
1. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni přepuštěné máslo. Mezitím si očistěte chřest, odlomte jeho dřevnaté konečky a schovejte si je do mrazáku do vývaru.
2. Každý stonek chřestu rozkrojte na 2 až 3 díly a vhoďte na rozehřáté máslo do pánve. Opékejte, dokud chřest trochu nezměkne a mezitím si na drobné proužky nakrájejte šunku nebo slaninu a přidejte je na pánev.
3. Teď je čas na přípravu sázených vajec. Ve dvou malých pánvičkách si rozpalte lžičku přepuštěného másla nebo rostlinného oleje a na ten dejte zlehka smažit vejce.
4. Na poslední dvě minutky přihoďte do větší pánve k chřestu nadrobno nasekaný česnek, ale jen tak dlouho, aby se rozvoněl.
5. Hotový opečený chřest se šunkou na česneku servírujte na talíř, na tuto směs lehce položte sázené vejce a podávejte s celozrnným nejlíp domácím pečivem 🙂 Dobrou chuť!