Tyto borůvkové muffiny z mandlové mouky jsou bezlepkové díky použití mandlové mouky, ale taky díky BIO kypřícímu prášku do těsta, který neobsahuje mouku, ani fosfáty a je veganský. Výsledné muffiny jsou lehké, svěží a ovocné, ale pokud máte raději spíše sušší těsto, bez “rozmočeného” ovoce, přidejte borůvek klidně méně. Muffiny mohou posloužit jako dobrá snídaně nebo svačinka ke kafi.

INGREDIENCE (10 muffinů)
- 50 g másla
- 250 g mandlové mouky
- lžička BIO prášku do pečiva
- 120 g medu
- 60 g mléka
- 3 vejce
- 130 g borůvek
RECEPT na borůvkové muffiny z mandlové mouky
- Nejdříve si rozpusťte máslo a nechte ho zase zchládnout. Borůvky omyjte a osušte, troubu předehřejte na 180 °C a připravte si velkou formu nebo jednotlivé formičky na muffiny. Já ráda kombinuju papírové košíčky s velkou kovovou formou, která se díky tomu nemusí vymazávat.
- Do velké mísy odměřte mandlovou mouku. Nemusí nutně být úplně jemně namletá, dobře poslouží i trochu hrubší směs. K mandlím přidejte ještě lžičku BIO prášku do pečiva, med, mléko a vejce, zamíchejte a přidejte zchladlé máslo.
- K dobře rozmíchané směsi nakonec lehce přimíchejte ještě borůvky a začněte plnit formy na muffiny. Z této dávky by jich mělo být asi 10. Postupujte opatrně, ale rychle, aby těsto s pečicím práškem šlo co nejrychleji do trouby.
- V rozehřáté troubě pečte asi 30 minut nebo do té chvíle, než začnou muffiny na povrchu jemně zlátnout. Poté je vyndejte a nechte úplně zchládnout. Borůvkové muffiny z mandlové mouky podávejte jen tak nebo jako cupcakes třeba s krémem z mascarpone 🙂



Naprosto úžasné muffiny, jsou opravdu výborné ????
Děkuji za komentář! Jsem moc ráda, že se Vám muffinky povedly 🙂