Svěží rajčatová bruschetta

Tento italský předkrm plný chutí patří mezi jídla, která si vybavím jako první, když se řekne léto. Není totiž nad chuť domácích rajčat okořeněnou čerstvě natrhanou bazalkou a ostrým česnekem.

 

 

Pečivo můžete použít podle své chuti. Chleba, nějakou italskou bagetku nebo bílý chleba. Já v podstatě jiné bílé pečivo, než kváskový chleba nekupuju, proto jsem v receptu zvolila právě ten. 

 

 

Ingredience

  • krajíc kváskového chleba
  • olivový olej
  • čerstvá zralá rajčata
  • stroužek česneku
  • hrst čerstvé bazalky
  • špetka soli

 

Recept

  1. Na pánvi na olivovém oleji lehce opečte chleba z obou stran. Pro lehčí variantu můžete použít toastovač a chleba opéct nasucho. Já si ale bruschettu dám párkrát do roka, takže při té příležitosti si ráda pochutnám bez výčitek i na chlebu orestovaném na oliváči.
  2. Během opékání chleba si rajčata nakrájejte na co nejmenší kousky. Správně byste měli nejdřív oddělit měkkou a tuhou část a na bruschettu použít jen tu tuhou bez semínek. Domácí rajčata jsou pro mě ale tolik cenná, že je využívám celá. 
  3. V originále byste měli česnekem pouze potřít opečené pečivo, stejně jako to děláme běžně u topinek. Já mám ale česnek ráda, a tak pro výraznější chuť ho můžete, jako já, nasekat na drobné kousky a v míse smíchat s nakrájenými rajčaty.
  4. Přidejte omytou a nakrájenou bazalku, špetku soli a zakapejte olivovým olejem.
  5. Promíchanou směs klaďte na čerstvě opečený chleba a hned podávejte. Křupavost topinky se perfektně hodí k ostré a výrazné chuti rajčat.

 

Tip: Nenechte se zviklat televizními pořady a při čtení slova bruschetta zapomeňte na “č” 🙂

 

 

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..