Pokud často řešíte dilema, co udělat s uvařeným kuřecím masem, které nepřidáte po uvaření do polévky, tento recept vám možná přijde vhod. Já jsem tento týden řešila to samé, až jsem si vzpomněla na tenhle super salát, co vždycky dělala maminka 🙂 Salát bych tomu sice úplně neříkala, protože zeleniny fakt moc neobsahuje, ale už je to tak zažité, že volím stejný název. Pochutnat si na něm můžete s jakýmkoliv pečivem, nebo se slanými točenými tyčinkami.
INGREDIENCE
kuřecí maso
jogurt
cibule
sůl a pepř
hořčice
limetková šťáva
RECEPT
No tak ten bude velmi krátký. Jednoduše vše nakrájejte nadrobno a smíchejte. Poměr ingrediencí tady záleží fakt – čistě na vás, jak to máte rádi. Někdo dá cibulky víc, někdo míň. Klasická obdoba je samozřejmě s majonézou, ale té já se snažím vyhýbat a musím říct, že jogurt ji tady úplně dokonale nahradil.
Po smíchání všech základních ingrediencí dochuťte solí, pepřem, hořčicí, limetkovou šťávou a klidně trochou chilli a nechejte hezky odležet v ledničce na několik hodin. Cibulka trochu změkne a přestane být tak ostrá a všechny chutě se příjemně propojí. Podávejte nejlépe s čerstvými rajčaty.