Kuřecí kej-ef-sí stripsy v pikantní krustě z corn flakes

To se takhle jednou po práci podíváte na instagram a někoho byste v tu chvíli nejraději hned přetrhli, protože tam dává nádherné kuřecí kousky obalené v corn flakes! Jenže vy nemůžete zamířit do kej-ef-sí, protože za měsíc přece odlítáte na dovolenou a ty plavky od Victorky, které pořád vyhlížíte, se samy neodnosí! No nic, nezbývá, než vyrazit do obchodu, koupit pořádné suroviny a skvělou, ale přesto zdravou verzi, si udělat doma.

 

 

INGREDIENCE

  • 2 ks kuřecí prsa
  • 2 hrsti corn flakes
  • sladká paprika
  • sušený česnek
  • sůl
  • drcené chilli
  • vejce
  • lžíce dijonské hořčice
  • lžíce medu

 

RECEPT

  1. Nejdříve si zpracujte a očistěte kuřecí prsa a nakrájejte je na dlouhé proužky, aby se daly dobře namáčet do omáčky a jíst i rukama.
  2. Skvělé. Teď si do pevnějšího sáčku nasypte corn flakes, sušený česnek, chilli, sůl a pokud máte, můžete i nějaké čerstvé bylinky. Já jsem použila tymián z květináče, co mi straší na balkoně 🙂 Sáček pořádně uzavřete a pomocí klasického válečku na pečení tuto směs rozdrobte na menší kousky. Nenadělejte u z toho úplně strouhanku, to zas není potřeba, ale corn flakes by měly být přece jen trochu menší, aby na mase držely.
  3. Jakmile máte hotovo, nasypejte směs do menší misky, ve které budete obalovat. Ve druhé misce pak rozšlehejte vejce s hořčicí a medem a můžete klasicky obalovat – vejce, strouhanka, na plech. Rozehřejte troubu na 170 ° C. Plný plech pak vložte do rozpálené trouby a pečte asi 20 minut, je ale potřeba hlídat barvu. Jak začnou stripsy zlátnout, je ten pravý čas je vytáhnout.
  4. Takto upravené maso je úžasné třeba s batátovými dukáty pečenými v troubě, s chilli salsou a s perfektní BBQ omáčkou.